Varken van Morgen sluit zich aan bij de GMP+ MI102

woensdag 8 maart 2017

Met GMP+ MI102 certificatie toont u aan te voldoen aan de eisen van Varken van Morgen voor het gebruik van verantwoorde soja (RTRS). U kunt dus vanaf vandaag verantwoord varkensvoeder leveren aan varkenshouders die deelnemen aan het Varken van Morgen programma.

•             Verantwoorde soja (RTRS)

•             GMP+ MI102 Verantwoord varkensvoeder

•             Leveren aan ‘Varken van Morgen’

 

Varken van Morgen is een initiatief van Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en andere ketenpartijen om duurzamere productie van varkensvlees te realiseren. Het marktinitiatief Varken van Morgen zocht eind 2016 contact met GMP+ International om te bekijken hoe zijn wensen met betrekking tot verantwoord varkensvoeder konden worden ondergebracht in de GMP+ Feed Responsibility Assurance certificatie.

 Omdat de eisen voor wat betreft het gebruik van verantwoorde soja gelijk zijn aan wat nu is opgenomen in de GMP+ MI102 Verantwoord varkens- en pluimveevoeder, heeft Varken van Morgen aangegeven zich bij deze certificering aan te sluiten. Met GMP+ MI102 certificatie toont u dus aan te voldoen aan de eisen van Varken van Morgen en kunt leveren aan varkenshouders die deelnemen aan het Varken van Morgen programma.

 

Varken van Morgen

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en andere ketenpartijen hebben samen verschillende duurzaamheidsmaatregelen rond de productie van varkensvlees gerealiseerd. Het Varken van Morgen is dan ook op alle vlakken duurzamer. Er zijn eisen op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid, maar ook milieuaspecten als ammoniakuitstoot, groene stroom, verantwoord veevoer en verantwoorde omgang met mest.  Voor wat betreft het verantwoord veevoer eist Varken van Morgen een gebruik van 100 procent verantwoorde soja (RTRS). De voorwaarden van het Varken  van Morgen zijn ondergebracht in een GLOBALG.A.P. Add-On genaamd ‘Sustainable Meat Initiative’.

 

GMP+ Feed Responsibility Assurance certification

With the development of the GMP+ Feed Responsibility Assurance module, GMP+ International facilitates GMP+ participants to meet market requirements for responsibly produced feed. SMK (manager of the ‘Milieukeur’ certification scheme for pork, eggs and poultry meat) requested a certification option for feed companies to demonstrate the use of responsible soy in feed supplied to pigs and poultry. Their request includes the use of responsible soy (RTRS) and is laid down in the standard GMP+ MI102 Responsible pig & poultry feed. Inmiddels zijn 340 bedrijven GMP+ FRA gecertificeerd, waarvan nu 54 voor de levering van verantwoord varkens- en pluimveevoeder.

 Heeft u nog vragen over de GMP+ MI102 certificatie? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van ons contactformulier.