De mijnindustrie certificatievoorwaarden

maandag 27 maart 2017

Voor de productie van voedermiddelen of toevoegingsmiddelen, zijn grondstoffen soms afkomstig uit mijnen. De producten die worden gewonnen uit de mijnen worden nog niet beschouwd als voedermiddel, maar als grondstof dat door het GMP+-bedrijf wordt verwerkt tot voedermiddel. Omdat de mijn geen diervoeder produceert, is GMP+-certificatie niet vereist.

Het verwerkende GMP+-bedrijf dat de grondstoffen koopt van een mijn, moet een HACCP-analyse uitvoeren om er zeker van te zijn dat de grondstoffen veilig zijn. Indien de mijn ook verantwoordelijk is voor het verwerken van de grondstof tot een voedermiddel, dan moeten de activiteiten rond de productie van het diervoeder gedekt worden in het feed safety management system.

Stenen uit een mijn zijn alleen grondstoffen wanneer ze niet meer dan eens gemalen zijn en niet gedroogd zijn. Zodra de stenen verwerkt zijn, worden ze beschouwd als voerdermiddel en moet het bedrijf dat verantwoordelijk is voor verwerking GMP+-gecertificeerd worden.

Het is mogelijk dat, op een locatie de stenen worden gewonnen en dat een deel wordt verwerkt tot voedermiddelen (productie van voedermiddelen) en dat een deel wordt verkocht voor andere doeleinden. De locatie moet dan GMP+-gecertificeerd worden voor het productieproces voor voedermiddelen dat ze uitvoeren. Het deel van de gewonnen producten dat niet wordt verwerkt kan worden verkocht als grondstof buiten de GMP+ scope.

 

FSP data kan u ondersteunen bij het uitvoeren van uw gevarenanalyse

GMP+ International bezit een bijzondere database van informatie: FSP (Feed Support Products). Door het interactieve karakter en de informatie die aanwezig is, bieden wij een enorme bron van data welke u kunt gebruiken bij het opstellen van de door u ingekochte grondstoffen maar ook bij het opstellen van uw bedrijfseigen HACCP-systeem. In de FSP database is informatie voor u beschikbaar over: het productieproces, mogelijke gevaren, feiten over gevaren, de norm en monitoringdata. Klik hier voor toegang tot FSP database en zoek op calciumcarbonaat.

Wilt u weten welke voordelen de FSP u nog meer te bieden heeft? Lees dan snel verder