GMP+ International werkt aan non-GMO-certificatie

dinsdag 19 december 2017

GMP+ International en VLOG (Verein Lebensmittel Ohne Gentechnik) uit Duitsland, eigenaar van een GMO-vrij labeling schema, slaan de handen ineen om te werken aan een GMP+ FRA-standaard voor een GMP+ non-GMO-diervoeder add-on. De organisaties hebben onlangs een memorandum van overeenstemming getekend met als doel het ontwikkelen van een GMP+ FRA add-on-certificaat dat compatibel is met de voorwaarden van VLOG.

Daarnaast zal GMP+ onderzoek doen naar het gebruik van non-GMO-ingrediënten binnen de diervoederketen. Door middel van het tekenen van de memorandum, willen GMP+ en VLOG dubbele certificatie in de toekomst voorkomen. “Op deze manier creëren we een one-stop-shop”, aldus Johan den Hartog, Managing Director bij GMP+ International. Volgens Den Hartog, zag GMP+ International een toename van vragen naar non-GMO-certificatie, met betrekking tot het gebruik van non-GMO-ingrediënten in de productie van diervoeder en levensmiddelen in verschillende landen binnen de Europese Unie.

 

Toegevoegde waarde 

VLOG is een Duitse vereniging die, samen met stakeholders uit de diervoeder- en levensmiddelenindustrie, een uniforme non-GMO-productie- en certificatiestandaard heeft ontwikkeld. VLOG ondersteunt productiefaciliteiten die de voorwaarden implementeren en beheert uniforme audits van gelabelde bedrijven. Daarnaast vertegenwoordigt VLOG meer dan 600 aangesloten bedrijven en licentiehouders.

GMP+ International is nu aan het bekijken hoe de GMP+ FRA standaard in lijn kan worden gebracht met VLOG. “Dit doen we in nauwe samenwerking met onze stakeholders”, aldus Johan den Hartog. De organisatie wil een GMP-standaard bieden voor non-GMO diervoeder die compatibel is met de eisen en voorwaarden van de VLOG Ohne Gentechnik standaard. Den Hartog: “We zijn toegewijd aan ons doel om wereldwijde diervoedercertificatie te realiseren. Daarom zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden die de certificatie van verantwoord diervoeder verbeteren, om onze community zo toegevoegde waarde te kunnen bieden.” 

“GMP+ International is van mening dat de diervoederveiligheid en -verantwoordelijkheid een non-stop proces is”, benadrukte Den Hartog. “Samen met organisaties als VLOG,  delen we een passie voor samenwerking en toewijding aan kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.”