"FSP wat kunt u ermee?"

donderdag 2 februari 2017

GMP+ International bezit een bijzondere database van informatie: FSP (Feed Support Products). Door het interactieve karakter en de informatie die aanwezig is, bieden wij een enorme bron van data welke u kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij de implementatie van uw bedrijfseigen HACCP-systeem of voor het raadplegen welke voedermiddelen veilig te gebruiken zijn. Wilt u weten welke voordelen de FSP u nog meer te bieden heeft? Lees dan snel verder.

Welke informatieproducten zijn beschikbaar?

De informatie in FSP over verwerking, mogelijke gevaren, risicobeoordelingen en monitoring data is afkomstig van GMP+-bedrijven. De generieke informatie wordt gepubliceerd in Risicobeoordelingen en in de GMP+ Monitoring database. De volgende informatieproducten zijn beschikbaar op de website van GMP+ International.                               

  1. Fact sheets met meer informatie over een     gevaar, maar ook voor het bepalen van de ernst van een gevaar;
  2. Risicobeoordelingen voor informatie over een productieproces (processtromen zijn beschikbaar) en de daaruit voortkomende mogelijke gevaren;
  3. Productenlijst: snel raadplegen welke voedermiddelen veilig te gebruiken zijn. Door middel van een deskstudie zijn de voedermiddelen beoordeeld. Indien blijkt dat het voedermiddel op gecontroleerde wijze de keten in wordt gebracht, dan wordt het opgenomen op de FSP Productenlijst;
  4. Monitoringresultaten kunnen worden gebruikt om de kans op een gevaar te beoordelen samen met de informatie van Early Warnings;
  5. Specifieke voederveiligheidsnormen. Dit document bevat informatie over specifieke voederveiligheidsnormen, die gebaseerd zijn op de EU diervoederwetgeving en/of het GMP+ Feed Certification scheme. Middels onze nieuwsbrieven houden wij u graag op de hoogte van wijzigingen in productnormen;
  6. Maar ook D-documenten.

De resultaten en uitvoer van het bedrijfsspecifieke HACCP-systeem, zoals procesinformatie en de daaruit voortkomende risico’s, monitoringresultaten, worden teruggestuurd naar FSP en dienen als input voor de database. Op deze manier geven GMP+-bedrijven voortdurend input waarmee de informatie actueel kan worden gehouden.   

 

Met één klik te vinden / Interactief raadplegen van informatie

Met een klik op de knop kunt u alle informatieproducten raadplegen. Hieronder wordt per item uitgelegd hoe het werkt.
Risicobeoordelingen zijn interactief te raadplegen. Vanuit een risicobeoordeling kunt u per gevaar zo doorklikken naar bijvoorbeeld:

  • de specifieke voederveiligheidsnormen;
  • monitoringsresultaten van de afgelopen periode voor het desbetreffende gevaar;
  • een fact sheet met de onderbouwing van de ernst. Het raadplegen van de informatie is daardoor zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt!

 

Bedrijfseigen risicobeoordeling opstellen

Wilt u uw bedrijfseigen risicobeoordeling opstellen? In de FSP database kunt u eenvoudig de generieke risicobeoordelingen omzetten naar Excel en vervolgens aanpassen aan uw bedrijfseigen situatie. Zo ontstaat uw bedrijfsspecifieke risicobeoordeling. Per risicobeoordeling vindt u hiervoor een handige module. 

 

Gevarenrapportage per product(en)

Heel handig, voor bijvoorbeeld mengvoederfabrikanten, is de module ‘gevarenrapportage’. Hiermee kunt u snel bekijken welke risico’s bekend zijn bij één of meerdere voedermiddel(en)  Selecteer uw voedermiddel(en) door deze in te typen en naar rechts te verschuiven. De FSP database verzamelt de risico’s van alle geselecteerde voedermiddelen en laat in één gevarenrapportage alle risico’s zien.

 

Productenlijst downloaden

Als u de productenlijst download, ziet u in één oogopslag:

  • welke voedermiddelen in de FSP database staan;
  • wat de omschrijving is;
  • het synoniem;
  • en in welke risicobeoordeling de voedermiddelen voorkomen.

 

Analyseresultaten invoeren, bewaren en delen 

In de GMP+ Monitoring Database zijn van de afgelopen jaren analyseresultaten opgenomen van  ongewenste stoffen in diverse diervoeders. Deze gegevens kunt u gebruiken bij het inschatten van de kans van een gevaar. GMP+ deelnemers die de gegevens uit de bedrijfsinterne monitoring beschikbaar stellen, krijgen na aanmelding toegang tot deze database. Zij kunnen dan hun eigen resultaten insturen, maar ook de (anonieme) resultaten van alle andere GMP+ deelnemers raadplegen.

   

Voor het merendeel van bovenstaande informatieproducten geldt dat u ingelogd moet zijn op onze website om deze te kunnen raadplegen. Mocht u (nog) geen toegang hebben vul dan ons contactformulier in.

FSP: eenvoudig, compleet en snel !