Updates International Database Transport for Feed

donderdag 13 april 2017

Er werden verschillende wijzigingen overeengekomen voor de IDTF database door het International Committee for Road Transport (GMP+ International, OVOCOM, QS, Qualimat, GTP, AIC, Gafta en AMA). Deze wijzigingen zijn nu geïmplementeerd in de IDTF database. Hieronder vindt u meer informatie over deze wijzigingen.

1. Geüpdatete IDTF Handleiding

Een nieuwe versie van de IDTF Handleiding werd gepubliceerd onder de sectie “Procedures” op de website: www.icrt-idtf.com.

De voornaamste wijziging van deze handleiding voor gebruikers is de toevoeging van het onderdeel over de ‘Lijst met verschillen’. Een product wordt opgenomen in de ‘Lijst met verschillen’ wanneer er verschillende reinigingsregimes vereist worden door verschillende schema’s binnen de IDTF database. Wanneer er een transport plaatsvindt van 1 schema naar een ander schema dient het strengste reinigingsregime te worden toegepast. Hebt u nog vragen, aarzel dan niet om uw schemabeheerder te contacteren.

Andere veranderingen in de handleiding zijn algemene updates om kleine wijzigingen in de databank sinds de vorige versie van deze handleiding aan te duiden.

 

2. Nuttige Links

De Nuttige Links sectie van de database werd vernieuwd en omvat nu links naar de schemabeheerders en de lijst van gecertificeerde bedrijven binnen elk schema. Het bevat nu ook links naar de HACCP-gerelateerde documenten opgesteld door elk schema om de transportbedrijven te helpen voldoen aan de HACCP vereisten

 

3. Nieuw IDTF-product

Er werd een nieuw product toegevoegd aan de database: 40412 – Vers Fruit, Groenten en Noten. 
Een nieuw IDTF nummer werd gecreëerd met als doel alle vers, gewassen of ongewassen, onverwerkt fruit, groenten en noten van goede handelskwaliteit bijeen te brengen. Dit product wordt ingedeeld met een reinigingsregime A. Transporteurs moeten wel noteren dat het na het transport van dit product in sommige omstandigheden nodig kan zijn om een reinigingsregime B toe te passen, bijvoorbeeld wanneer het product zeer vuil (bv. grond), plakkerig of beschadigd is. Voor producten met waarneembare bederfverschijnselen zie IDTF 20033 “Materialen met waarneembare bederfverschijnselen”.

Als gevolg hiervan is een aantal producten, eerder vermeld onder IDTF nr. 30308 “Voedermiddelen van plantaardige oorsprong met min. reiniging B” en IDTF nr.40341 “Voedermiddelen van plantaardige oorsprong met min. reiniging A” nu verplaatst naar het nieuwe IDTF-nummer.

Voorbeelden van producten die onder dit nieuwe nummer vallen, zijn bv.:
Suikerbieten (4.1.1), wortels (4.3.1), cichoreiwortels (4.4.1), maniok, tapioca, cassave (4.6.1); aardappelen (4.8.1); zoete aardappel (4.9.1); aardperen – topinamboers (4.10.1); eikels (5.1.1); zoethout (7.9.1); ui; (knof)look. 

IDTF nummer 40403 ‘suikerbieten’ is nu geschrapt uit de IDTF-database omdat suikerbieten ondergebracht zijn onder dit nieuwe IDTF nummer.