Welkom Baldo!

donderdag 18 mei 2017

GMP+ International certificatie blijft groeien en heeft onlangs z’n 16.000e GMP+ FSA-gecertificeerde klant mogen verwelkomen.

Certificaat nummer 16.000 is verstrekt aan Baldo S.A. Comércio, Indústria e Exportação, een Braziliaans bedrijf dat in 1920 is opgericht in het zuiden van het land, in de deelstaat Rio Grande do Sul. Baldo is producent van twee producten: sojaproducten en Mate, een traditioneel Zuid-Amerikaanse infusiedrank met veel cafeïne. Mate wordt voornamelijk geëxporteerd naar Uruguay, een grote afnemer van de populaire drank, en waar Baldo 60% van het marktaandeel in handen heeft.

Sojameel wordt verwerkt in de fabriek van Encantado, met een productiecapaciteit van 600 ton per dag. De voornaamste diervoederproducten zijn geroosterd sojameel, lecithine en ontslijmde olie. Baldo wijdt ook een deel van de productie aan de verwerking van niet genetisch gemodificeerde soja.

“Als bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft, besloot Baldo om de Encantado fabriek te certificeren, met het oog op de uitbreiding van het internationale marktaandeel, iets waarvoor GMP+-certificatie bij uitstek geschikt was”, melden zowel Valdir Pederiva, Commercial Manager als Ricardo A. de Moraes, Engineering, state.

 

 

“Zoals de Raad van Bestuur erkent, heeft de certificatie geleid tot nieuwe zakelijke mogelijkheden en heeft het bijgedragen aan het organiseren van de interne processen. Er was toewijding nodig om de benodigde documentatie te ontwerpen en implementeren, evenals een aantal veranderingen in infrastructuur, hetgeen gebruikelijk is voor bedrijven met een omvang als die van Baldo.”

Control Union Brazil heeft Baldo voorzien van de certificatiediensten en samen met GMP+ International bezorgden zij het certificaat van erkenning evenals een feestelijk chocoladepakket bij Baldo.