GMP+ International verwelkomt eerste Chinese partner

donderdag 31 augustus 2017

Na vele maanden vergaderen, hebben de Beijing Feed Industry Association (BFIA) en GMP+ International op 12 juli 2017 hun eerste memorandum van overeenstemming getekend.

Beide organisaties hebben veel tijd nodig gehad om deze overeenkomst te voltooien, omdat ze er zeker van wilden zijn dat alle betrokken partijen van dit samenwerkingsverband profiteren.

BFIA vertegenwoordigt diervoederbedrijven (diervoederingrediënten, gemengd diervoeder) in het provincie Beijing in China. Veel van haar leden richten zich op de export van diervoederingrediënten naar landen overal ter wereld. 
BFIA werd in 1986 opgericht als een organisatie zonder winstoogmerk en heeft zes professionele comités in dienst van de overheid, meer dan 100 leden, waaronder veehouderijen, fabrikanten van diervoeder en toevoegingsmiddelen, leveranciers van ingrediënten, fabrikanten van apparatuur en bedrijven die andere producten, diensten en voorraden leveren aan diervoederproducenten.

Als belangrijk onderdeel in de keten voor dierproductie, heeft BFIA nauw contact met haar leden en overheidsinstanties. Ze ondersteunt haar leden met wetgeving en regulering bij duurzame ontwikkeling, inclusief feed safety assurance door middel van promotie en uitleg. 

GMP+ International beheert het internationale GMP+ Feed Certification scheme met de GMP+ Feed Safety Assurance (GMP+ FSA) module. Op dit moment zijn al meer dan 16.600 bedrijven in 80 landen overal ter wereld GMP+ FSA-gecertificeerd. GMP+ wil een internationaal platform bieden op het gebied van feed safety assurance en diervoederbedrijven faciliteren op het gebied van feed safety assurance. Om die reden zoekt GMP+ International voortdurend betrokkenheid en ondersteuning van belanghebbenden in de diervoeder en daaropvolgende dierproductieketen door middel van samenwerkingsverbanden met brancheorganisaties en levensmiddelenbedrijven; en het waardeert het samenwerkingsverband met BFIA dan ook zeer. In China, zijn bijna 100 Chinese diervoeder (ingrediënt) leveranciers GMP+ FSA-gecertificeerd. 

BFIA en GMP+ International beogen de juiste toepassing van feed safety assurance door de leden van BFIA te ondersteunen, in overeenstemming met de internationale standaard. Ze ondersteunen internationale en binnenlandse marketing en promoties in het belang van Chinese bedrijven en het werken met duurzame programma’s op de lange termijn. 

In 2016 draaide de diervoederindustrie in China volledig om de herstructurering van productie. Hoewel het aantal ondernemingen op het gebied van diervoeder en toevoegingsmiddelen in China daalde van 13.236 in 2015 naar 11.627 in 2016, is de productie van diervoeder met 4.5% toegenomen ten opzichte van 2015, tot 209.18 miljoen ton. Nu wordt het industriële systeem voor diervoeder in China volwassener en efficiënter. Die ontwikkeling draait ook om het verkrijgen van meer focus op het zorgen voor de veiligheid van de diervoederproductie voor de productie van veilige dierlijke producten voor consumenten. 

Voor meer informatie over het samenwerkingsverband, en een lijst met alle partners van GMP+ International, onze visie, ambities en doelstellingen, zie onze website.