GMP+ Country Note Midden en Oost Europa eindigt in 2019

donderdag 8 februari 2018

De poortwachtersoptie voor de inkoop van voedermiddelen door producenten van voormengsels en mengvoeders in Polen, Tsjechië, Slovenië en de Oekraïne loopt af in December 2019. De ‘GMP+ Country Note voor Aanvullende voorwaarden voor Midden & Oost Europa’, gepubliceerd op 1 januari 2015, eindigt eind december 2019. Leveranciers van voedermiddelen in de regio moeten voor die tijd een GMP+ FSA certificaat bemachtigen.

De diervoedermarkt in Polen, Tsjechië, Slowakije en de Oekraïne hebben daarom 22 maanden om te voldoen aan de voorwaarden van GMP+ FSA.

 

Geschiedenis

Op 1 januari 2015, werd de ‘GMP+ Country Note Midden & Oost-Europa’ gelanceerd om voormengsel- en mengvoederbedrijven in staat te stellen om deel te nemen aan de GMP+ Feed Safety Assurance (FSA) certificatie. Het doel was om bedrijven in Polen, Tsjechië, Slovenië en de Oekraïne in staat te stellen om een GMP+ FSA certificaat te bemachtigen, zelfs als niet alle leveranciers van bewerkte voedermiddelen gecertificeerd waren.

 

Country Note geslaagd

Polen is nu het land met het op drie na hoogste aantal GMP+ FSA-deelnemers ter wereld, gevolgd door Tsjechië.

Door de beëindiging van de Country Note, moeten leveranciers van bewerkte voedermiddelen die actief zijn in de genoemde landen en daaromheen, en die nog niet GMP+ FSA gecertificeerd zijn, binnenkort actie ondernemen om het certificaat te bemachtigen, zodat ze op tijd klaar zijn.

 

Waardevolle bijdrager

“De Poolse en Tsjechische markten zijn waardevolle bijdragers gebleken aan de gehele diervoederleverketen”, aldus Johan den Hartog, Managing Director at GMP+ International. “Deze landen zijn klaar om de stap te maken naar het volgende certificatieniveau.”

 

Wij bieden hulp

Het team van GMP+ International evenals Certificatie-instellingen en Geregistreerde consultants staan klaar om u te helpen tijdens de overgangsperiode.