Publicatie nieuwe GMP+ C-documenten

maandag 2 juli 2018

Normatieve documenten van de GMP+ FSA-module zijn met onmiddellijke ingang gewijzigd. Hierbij stellen we u op de hoogte van deze wijzigingen. Een aantal van de belangrijke wijzigingen heeft te maken met de beoordelings- en certificatiecriteria voor GMP+ certificatie van: product & proces, inspectiecriteria van aanvullende scopes, acceptatievoorwaarden en procedures voor Certificatie-instellingen.

Wat is er aan de hand? 

De GMP+ International community heeft samen met het sub comité Certification & Compliance en het International Expert Committee wijzigingen doorgevoerd in de documenten. Deze documenten zorgen voor voederveiligheid, geven een betere uitleg van de documenten en sluiten beter aan bij de dagelijkse behoeften van de deelnemers.

Alle documenten en een afdrukbaar Pdf-bestand met alle wijzigingen, vindt u hier:

  • GMP+ C3 Beoordelings- en Certificatiecriteria bij GMP+ Certificatie – Productcertificatie
  • GMP+ C6 Beoordelings- en Certificatiecriteria bij GMP+-certificatie – Procescertificatie
  • GMP+ C7 Beoordelings- en Certificatie/Inspectiecriteria bij GMP+ certificatie/inspectie – aanvullende/specifieke scopes
  • GMP+ C10 Acceptatievoorwaarden en procedures voor Certificatie Instellingen

Naast deze documentwijzigingen, hebben we ook een aantal redactionele wijzigingen doorgevoerd, zoals in:

  • GMP+ C11 Wijze van en Criteria voor Toezicht van Certificatie-instellingen

Wat u moet doen? 

Download de meest recente versie van deze documenten van onze website. Zorg ervoor dat uw bedrijf voldoet aan de meest recente wijzigingen in het schema. De Nederlandse, Duitse en Poolse versies van de nieuwe GMP+ C-documenten zullen zo spoedig mogelijk hierna worden gepubliceerd. 

Waarom ontvang ik deze waarschuwing? 

De normatieve documenten van GMP+ International zijn de basis van het GMP+ Feed Certification scheme. We streven ernaar om alle gecertificeerde bedrijven op de hoogte te stellen zodra er wijzigingen plaats vinden om te zorgen voor wereldwijde voederveiligheid.

 

Bij GMP+ blijven we leren van uw feedback en bieden we oplossingen voor veranderingen in de marktvraag. Indien u vragen hebt over dit bericht, neem dan contact op met uw GMP+ vertegenwoordiger, of met GMP+ International: www.gmpplus.org or call +31 (0)70 307 4120.