Non-GMO? Geen probleem!

maandag 6 augustus 2018

Bedrijven in de diervoederketen krijgen steeds vaker te maken met de vraag van klanten naar non-GMO-diervoeder

Geacht lid van de GMP+ community,

Bedrijven in de diervoederketen krijgen steeds vaker te maken met de vraag van klanten naar non-GMO-diervoeder. Uw GMP+ FSA-certificaat bewijst aan uw klanten dat u uw diervoeder op veilige wijze produceert, vervoert, verhandelt of opslaat. GMO-regulatie omvat het certificaat echter niet.

Nieuw: GMP+ GMO-Controlled diervoedercertificatie

Omdat non-GMO-productie steeds belangrijker wordt, heeft GMP+ International de handen ineengeslagen met VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik), eigenaar van een non-GMO-schema in de diervoeder- en levensmiddelenketen, om het gemakkelijker te maken voor diervoederbedrijven om te voldoen aan deze marktvraag. Samen met VLOG en een GMP+-werkgroep hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van de volledig nieuwe GMP+MI 105 GMO Controlled standaard.

Deze nieuwe standaard is vandaag gepubliceerd op de GMP+ online portal als onderdeel van de Feed Responsibility Assurance module van het GMP+ Certification scheme, in het Engels. Het zal vlak hierna worden gepubliceerd in het Nederlands, Pools en Duits. Het dekt de volledige leverketen voor diervoeder: productie, handel, op- en overslag en transport voor GMO-beheerst diervoeder.

Uw voordelen:

  • Hetzelfde vertrouwde GMP+ FSA-managementsysteem
  • Één audit voor twee certificaten (GMP+ FSA en GMP+ FRA)
  • Een GMP+-certificaat dat is goedgekeurd door VLOG

Met dit nieuwe certificaat, wordt GMP+ International uw one-stop-shop voor certificatie voor zowel veilig als GMO-Controlled diervoeder.


Help ons leren en verbeteren

We zijn ervan overtuigd dat de GMP+MI 105 GMO Controlled standaard uw bedrijf in staat zal stellen om te voldoen aan de marktvraag naar non-GMO-diervoeder. Uw ervaringen met deze nieuwe standaard kunnen ons helpen bij het verbeteren ervan. We moedigen u daarom aan om uw suggesties en ervaringen met ons te delen, door dit formulier in te vullen. Uw ervaringen helpen ons diervoederbedrijven nog beter te ondersteunen bij het voldoen aan de marktvraag.  

Indien u vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via +31 (0)70 307 4144 of door ons een e-mail te sturen via de GMP+ helpdesk.

GMP+ International