Voederveiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid

donderdag 30 augustus 2018

Vanwege een Early Warning System kwestie afgelopen week benadrukken we het belang van uw verplichting om deze kwesties te melden om veilig diervoeder wereldwijd te kunnen realiseren.

Het Early Warning System is een essentieel onderdeel van het GMP+ Feed Safety Assurance certificatie.

Als lid van de GMP+ community, kunt u profiteren door te handelen in reactie op EWS-waarschuwingen die GMP+ International publiceert. Met deze informatie, worden schadelijke gevolgen voor mens, dier en milieu beperkt of waar mogelijk voorkomen. U kunt uw recentelijke diervoederleveringen onmiddellijk controleren om te bekijken of u een soortgelijk product hebt ontvangen en vervolgens actie ondernemen. Het kan ook zijn dat uw leveranciersbeoordeling en / of monitoringprogramma aangepast moet worden om te voorkomen dat hetzelfde incident u overkomt.

Om deze EWS-waarschuwingen mogelijk te maken, verplicht GMP+ International alle deelnemers om incidenten te rapporteren via het Early Warning System. Meer informatie over EWS vindt u hier.


GMP+ Bedrijvendatabase met goedgekeurde leverancier

Daarnaast herinneren we u eraan om altijd de GMP+ bedrijvendatabase te raadplegen. Controleer of een bedrijf waarmee u zaken doet of wilt doen, daadwerkelijk en nog steeds GMP+ gecertificeerd is. Deze cruciale informatie helpt u schade aan uw bedrijf te voorkomen.

In bepaalde gevallen nemen we ook de certificaten van andere voederveiligheidsschema partners mee, zoals QS. Een QS-gecertificeerde leverancier moet opgenomen zijn in de GMP+ Bedrijvendatabase. Dit toont aan dat de QS-gecertificeerde leverancier voldoet aan de voorwaarden van de wederzijdse erkenning, bijvoorbeeld met betrekking tot auditfrequentie. Zodra de leverancier is opgenomen in onze Bedrijvendatabase, kunnen GMP+ deelnemers inkopen bij deze leverancier en zo zorgen we samen voor voederveiligheid, overal ter wereld.