Eerste GMP+ FRA certificaat afgegeven voor GMO Controlled diervoeder

vrijdag 7 september 2018

Recentelijk is de eerste audit van de GMP+ MI105 GMO Controlled bij C.A.V.V. Zuid-Oost Salland U.A. (GMP047856) met succes afgerond.

2018.09.07 1st certificate MI 105

C.A.V.V. Zuid-Oost Salland U.A.is een mengvoercoöperatie, die krachtvoeders produceert onder het GMP+ certificaat. De voeders worden optimaal op de bedrijven ingezet onder goede begeleiding en deskundig advies. 

De heer Verheul, directeur van de coöperatie: ‘‘Wij hebben ons laten certificeren, omdat de markt zowel in Nederland als Duitsland sinds vorig jaar vraagt om GMO Controlled diervoeder. GMP+ International biedt ons alles in het Nederlands, een volledig pakket met hun kennis en kunde over veilig en GMO Controlled diervoeder. 


Schouten Certification is een onafhankelijke certificatie instelling, die bedrijven in de keten van levensmiddelen en diervoeders ondersteunt met objectieve en deskundige audits en inspecties. Zij hebben hun eerste GMP+ FRA MI105 certificaat voor GMO Controlled diervoeder afgegeven. 

De heer Van der Pest, directeur van Schouten Certification: ‘’ Sinds een aantal jaren zien we een groeiende marktvraag naar GMO Controlled en non-GMO levensmiddelen en diervoeders. Waar mogelijk nemen wij alle marktvoorwaarden voor bedrijven mee in één audit, waardoor de belasting tot een minimum beperkt blijft. 

GMP+ International Mr Johan den Hartog, Managing Director

"Voor mij betekent onze nieuwe GMP+ FRA MI105 GMO Controlled standaard een nieuwe fase in onze aanpak. Zowel in de diervoeder als de levensmiddelenketen, vragen bedrijven als Aldi en Lidl in toenemende mate naar non-GMO levensmiddelen en diervoederingrediënten. De nieuwe standaard stelt al onze GMP+ gecertificeerde bedrijven in staat om te voldoen aan de marktvraag. We bieden gecertificeerde bedrijven een one-stop-shop oplossing, hetgeen precies is waar onze gecertificeerde bedrijven om vroegen. Ik ben erg verheugd dat het allereerste bedrijf nu GMP+ FRA M105 gecertificeerd is. Maar boven alles ben ik trots dat GMP+ International, wederom met hulp van onze partners, experts en Certificatie Instellingen, deze standaard heeft ontwikkeld en geïmplementeerd." 

Ook geïnteresseerd?

Bedrijven die zich willen laten certificeren voor één of meer van de standaarden in de GMP+ FRA module, kunnen zich richten tot een van de Certificatie Instellingen (CI’s) die zijn geaccepteerd door GMP+ International. Deze zijn te vinden in onze GMP+ bedrijvendatabase.

De voorwaarden voor certificatie zijn te vinden in de GMP+ MI105 .

De FAQ van FRA is ge-update met vragen over de GMP+ MI105. Deze is te vinden op onze website