Meer inzet voor voederveiligheid

donderdag 25 oktober 2018

GMP+ International & QUALIMAT hebben toegezegd zich nog meer in te zullen zetten om voederveiligheid met betrekking tot wegtransport te waarborgen.

Hernieuwde samenwerking

Op 12 September 2018, tijdens het SPACE event in Rennes, tekenden GMP+ International Managing Director, Johan Den Hartog en Qualimat President, Dominique Bricard een wederzijdse erkenningsovereenkomst ter verlenging van de samenwerking voor een periode van tien jaar. Het doel van de hernieuwde toewijding, is samen blijven werken om de veiligheid in de wegtransportindustrie met betrekking tot de diervoeder keten te verbeteren en te handhaven. Een van de belangrijkste aandachtspunten is de ontwikkeling van een integriteitsprogramma dat zorgt voor meer transparantie en het leveren van diensten aan de transportsector in de diervoederketen.

Aanvullende dienst

GMP+ International beheert de GMP+ Feed Safety Assurance module (GMP+ FSA), die onderdeel is van het GMP+ Feed Certification scheme (GMP+ FSA scheme). Het omvat ook het wegtransport van diervoeder. QUALIMAT beheert een certificatiesysteem voor wegtransport, genaamd QUALIMAT transport versie 6. Versie 6 van de specificaties zijn van kracht geworden op 1 januari 2016. Deze versie heeft betrekking op de uitbreiding van de scope van QUALIMAT Transport naar het wegtransport van mengvoeder, naast voedermiddelen. 

Belangrijk :

  • Qualimat Transport en GMP + FSA certificatie van wegtransport zijn gelijkwaardig. Een gecertificeerd vervoersbedrijf in één van de twee systemen voldoet aan de voorwaarden van beide systemen.
  • Er blijven echter verschillen in de classificatie van goederen en verplichte reinigingsniveaus (zie IDTF database: icrt-idtf.com). Het strengste reinigingsniveau moet worden toegepast door de vervoersbedrijven die werken binnen het kader van deze wederzijdse erkenning.
  • Deze bepalingen worden gecontroleerd tijdens audits door de Certificatie Instellingen.