Als onderdeel van het HACCP-systeem, bepaalt de deelnemer welke productnormen van toepassing zijn op de Critical Control Points.
Voor bepaalde gevaren, zijn juridische of GMP+ normen (afkeurgrens en/of actiegrens) vermeld in GMP+ BA1 Specifieke Voederveiligheidsnormen. Voor andere gevaren zijn geen normen gedefinieerd. Hoe worden deelnemers geacht om te gaan met deze gevaren?
Als er geen norm gedefinieerd is in GMP+ BA1, dan moet het bedrijf rekening houden met het volgende om een eigen norm te bepalen:
De Feed Support Products kan worden gebruikt als richtlijn voor het bepalen van normen. De fact sheets in het bijzonder bieden input voor het bepalen van de ernst van een gevaar en welke niveaus impact hebben op het dier, de consument en/of het milieu.
Binnen de Risicobeoordelingen van de FSP, wordt verwezen naar de norm in GMP+ BA1 (waar van toepassing). Voor gevaren zonder norm, wordt dezelfde toelichting als hierboven toegevoegd via een voetnoot. Deze update wordt zo snel mogelijk gepubliceerd.