Nieuwe GMP+ D2.7 Vergelijking tussen FSMA (USA) en GMP+ B2 standaard

maandag 25 februari 2019

GMP+ FSA gecertificeerde bedrijven die diervoederingrediënten produceren in de Verenigde Staten (VS) en bedrijven die exporteren naar de VS kunnen profiteren van dit nieuwe document.

De Amerikaanse overheid heeft in 2011 de Food Safety Modernization Act (FSMA) gelanceerd met daarin verschillende internationaal geaccepteerde beginselen voor food en feed safety assurance. Er is een aanzienlijke overlapping tussen FSMA en GMP+ Feed Safety Assurance standaarden.

GMP+ FSA gecertificeerde bedrijven die actief zijn in de Verenigde Staten (VS) in de productie van diervoederingrediënten, moeten voldoen aan de voorwaarden zoals gesteld in de nationale wetgeving (FSMA). Indien u GMP+ FSA gecertificeerd bent, kunt u hier dubbel van profiteren: (grotendeels) in overeenstemming met FSMA-voorwaarden en van internationaal geaccepteerde beginselen met betrekking tot borging van diervoederveiligheid.

Het is ook nuttig voor bedrijven die exporteren naar de VS om aan te tonen dat zij voldoen aan de FSMA.

De nieuwe GMP+ D2.7 Vergelijking tussen FSMA (USA) en GMP+ B2 standaard is het resultaat van gezamenlijke inspanningen van GMP+ International en SGS North America (SGS Food Services).

Deze vergelijking kan bedrijven helpen om de overlapping tussen de standaard GMP+ B2 ‘Productie van diervoederingrediënten’ en de voorwaarden zoals gesteld in de Amerikaanse diervoederwetgeving te identificeren.