Vandaag is een gewijzigde Country Note China gepubliceerd

donderdag 18 april 2019

Onlangs is een aantal wijzigingen in de Country Note China goedgekeurd door het International Expert Committee.

De bijgewerkte versie is hier beschikbaar.

De wijzigingen zijn:

  • Diervoederproducten die zijn geproduceerd door toepassing van deze Country Note kunnen ook buiten de plaatselijke markt worden afgezet.
  • Voedermiddelen die gebruikt worden als drager in voormengsels kunnen worden aangekocht onder Poortwachtersvoorwaarden.
  • De beperking voor 1-jarige toepassing is uitgebreid met 4 jaren.
  • Een aantal redactionele wijzigingen.

Deze Country Note is ontwikkeld voor mengvoeder- en voormengselbedrijven in China. In deze Country Note worden aanvullende voorwaarden voor Chinese bedrijven verstrekt, waaronder een aantal opties voor de inkoop van voedermiddelen van niet-GMP+ gecertificeerde leveranciers.

Toepassing van deze Country Note in combinatie met een reguliere GMP+ standaard stelt Chinese bedrijven in staat om een GMP+ diervoederveiligheidssystem te realiseren. GMP+ International beoogt ook voor China een hogere mate van borging van diervoederveiligheid, zoals reeds is gerealiseerd op vele andere plekken in de wereld.

We moedigen Chinese bedrijven aan om contact op te nemen met onze plaatselijke vertegenwoordiger in China, Mevr. Berry Wang china_supportdesk@gmpplus.org, of rechtstreeks met GMP+ International info@gmpplus.org met hun feedback over de Chinese Country Note.