Nieuwe Country Note Iberian Peninsula is gepubliceerd

donderdag 18 april 2019

Na overleg met experts uit de Iberische diervoedermarkt en goedkeuring door het International Expert Committee, lanceert GMP+ International deze nieuwe GMP+ Country Note <i>Iberian Peninsula</i>.

De GMP+ Country Note Iberian Peninsula (CN-IP) is gepubliceerd op onze website.

Deze Country Note is ontwikkeld voor producenten, handelaren en transportbedrijven die gevestigd zijn in Andorra, Spanje en Portugal. Diverse vertegenwoordigers van de Iberische diervoedermarkt waren betrokken bij het opstellen van deze Country Note.

Het biedt een aantal specifieke opties voor de boring van diervoederveiligheid, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke situatie en structuur van de diervoederindustrie op het Iberisch Schiereiland.

Omdat de geboden opties niet de voorkeursopties zijn voor het borgen van diervoederveiligheid, kunnen deze opties slechts tijdelijk worden gebruikt.

Hoe aanvragen?

Deze Country Note moet worden toegepast in combinatie met andere GMP+ standaarden. Aanvraag voor certificatie met gebruikmaking van de GMP+ Country Note ‘Iberian Peninsula' vindt plaats via de normale aanvraagprocedure voor GMP+ FSA certificatie. Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met de Certificatie Instelling van hun voorkeur. Formele certificatie voor de GMP+ Country Note voor Iberian Peninsula kan beginnen vanaf 15 mei 2019. 

Wie kan dit aanvragen?

Het kan gebruikt worden door bedrijven die zich voor het eerst willen aanmelden voor GMP+ FSA certificatie. Echter, het kan ook worden gebruikt door bedrijven die reeds GMP+ gecertificeerd zijn en die hun scope willen uitbreiden.

Workshop

We zijn voornemens een workshop en consultatiedag te organiseren om de GMP+ Country Note Iberian Peninsula (CN-IP) te lanceren om de bedrijven te begeleiden en om tegemoet te komen aan vragen en feedback. Details worden binnenkort op onze website aangekondigd.