‘Onze certificatie toont aan dat we betrouwbaar zijn’

donderdag 25 april 2019

Klant aan het woord: C. Timmer Transportbedrijf B.V. gecertificeerd sinds 1992

Naam Cees Timmer
Bedrijf C. Timmer Transportbedrijf B.V.
Locatie Dodewaard, Nederland
Gecertificeerd sinds 1992
Gecertificeerd voor GMP+ B4 en GMP+ B4.3

“Mijn familie is al generaties actief in de diervoederindustrie. Voordat ik mijn eigen diervoedertransportbedrijf begon in 1968, hield ik mij bezig met het vermalen van graan en diervoedertransport. Ik begon met slechts één vrachtwagen waar ik zelf op reed. Tegenwoordig vervoeren onze 36 vrachtwagens meer dan 22000 ton diervoeder per week. Daarnaast zetten we ook diverse schepen in, die ongeveer 1 miljoen ton diervoeder per jaar vervoeren. We vervoeren voornamelijk grondstoffen, zoals maïs, soja en gerst, evenals gebruiksklaar pluimveevoeder.”

“Zo lang als ik me kan herinneren zijn veiligheid en kwaliteit de kernwaarden van onze familie. Dat is waarom we direct vanaf de start van het schema in 1992 GMP+ FSA-gecertificeerd zijn geweest. Voor die tijd kon werkelijk iedereen diervoeder vervoeren, en dat was een zorgelijke situatie. Bedrijven vervoerden soms kippenmest de ene richting op, en maïs op de terugweg. Dat is allemaal veranderd met de introductie van GMP+ certificatie. Het heeft de markt als het ware schoongeveegd.”

“Ons bedrijf heeft veel geprofiteerd van het feit dat wij GMP+ FSA gecertificeerd zijn. Bedrijven huren ons graag in, omdat onze GMP+ FSA certificatie hen aantoont dat we eerlijk en betrouwbaar zijn. De certificatie dwingt ons ook om alles met de grootste zorg te doen en altijd alert te blijven. We hebben strenge procedures, variërend van het inwerken van nieuwe chauffeurs tot de reiniging van onze vrachtwagens. Wanneer we samenwerken met nieuwe partijen, vragen we altijd naar hun GMP+ registratienummer en voeren we een extra controle uit in de GMP+ Bedrijvendatabase. Deze ketenaanpak versterkt het GMP+ FSA scheme aanzienlijk. Als sector hebben we een gedeelde verantwoordelijkheid voor veilig diervoeder. Dieren – en uiteindelijk ook mensen – eten wat we vervoeren. Met dat in ons achterhoofd, blijven wij hier altijd extreem toegewijd aan voederveiligheid.”