FSP-onderzoek: de eerste resultaten

maandag 30 september 2019

Met de Feed Support Products ondersteunen wij de GMP+ Community bij het implementeren en beheren van een GMP+ Feed Safety Management System.

Van 5 augustus tot en met 15 september hebben wij, in samenwerking met onafhankelijk onderzoeksbureau Satius B.V. onderzoek gedaan naar de bevindingen van de GMP+ Community over onze Feed Support Products (FSP). We hebben de GMP+ Community gevraagd om een online enquête in te vullen om zo ervaring en feedback te geven op de diverse FSP-producten en diensten. Om het onderzoek aan te vullen voeren wij naar verwachting nog enkele persoonlijke interviews uit. Nu het online-onderzoek is afgesloten kunnen we een eerste terugkoppeling geven op de behaalde resultaten.

In totaal hebben 688 leden uit 37 landen wereldwijd deelgenomen aan de online enquête. Gemiddeld zijn onze FSP-producten en diensten beoordeeld met een gemiddeld eindcijfer van 7,3 (op een schaal van 1 tot 10). De diverse FSP’s worden goed beoordeeld. Maar het blijkt ook, dat ze niet altijd bekend zijn bij onze GMP+ Community. De verschillende FSP’s zijn beoordeel op een schaal van 1 to 6, waarbij cijfer 6 de hoogste waardering heeft. Het blijkt dat BA1 Specific Feed Safety Limits (4,7), Productenlijsten (4,3) en de GMP+ D-Documenten (4,3) het hoogst beoordeeld worden. De GMP+ Monitoring Database wordt het minst goed beoordeeld met een 3,4. We gaan hier dan ook actief mee aan de slag om te onderzoeken wat hier verbeterd aan kan worden.

Vervolgstappen

In de komende maanden gaan we het volledige onderzoek analyseren. Samen met Satius gaan we een concreet verbeterplan opstellen en uiteraard delen we dit met u. Wij verwachten in de loop van 2020 concrete stappen te kunnen maken om de feedback te verwerken in onze FSP-producten en diensten.

We willen de GMP+ Community bedanken voor de tijd die zij hebben genomen om het onderzoek in te vullen.