GMP+ International heeft een nieuwe GMP+ Certification Guidance gelanceerd dat voedselbedrijven ondersteunt bij het verkrijgen van een GMP+ FSA-certificaat naast een FSSC 22000-certificaat.
De nieuwe GMP+ D 5.2 Certification guidance for FSSC 22000 certified companies is nu beschikbaar op onze website.
Dit document is bedoeld om bedrijven die levensmiddelen produceren te helpen en ondersteunen bij het identificeren van de specifieke GMP+ voorwaarden, welke naast de FSSC 22000-standaard geïmplementeerd moeten worden om een volledige GMP+ FSA-certificering te verkrijgen.
Dit document geeft richtlijnen om de certificatieregels van beide schema's toe te passen tijdens één audit- en certificatieprocedure.
De gecombineerde auditmogelijkheid voor de FSSC 22000 en GMP+ certificatieschema's voorkomt overlapping en dubbele kosten en biedt twee certificaten aan bedrijven.
Deze richtlijn is interessant voor een producent van zowel levensmiddelen- als diervoederproducten. Ook zuivelbedrijven of brouwerijen, zoals oliezaadmaalbedrijven, tarwemaalderijen en andere graanverwerkers. Deze bedrijven produceren producten voor de menselijke levensmiddelenindustrie (olie, meel, zetmeel, melk, bier, enz.) en de bijproducten worden verkocht aan de diervoedermarkt.