Elk jaar analyseert GMP+ International de resultaten die (anoniem) worden gedeeld in de GMP+ Monitoring database.
De feiten en cijfers, samen met nuttige tips en FAQ's over de GMP+ Monitoring database, zijn nu beschikbaar.
De gegevens die door GMP+ gecertificeerde bedrijven worden gedeeld, laten algemene bevindingen zien van de monitoringresultaten van 2020. De bevindingen kunnen je helpen grip te krijgen op de meest recente informatie over bepaalde ongewenste stoffen. Het kan je ook helpen je HACCP-onderzoeken te herzien of te actualiseren.
Naast de jaarlijkse analyse-infografiek van GMP+ International kun je met de functie 'Rapport' in de Monitoring database op elk gewenst moment een rapport maken van de monitoringgegevens van je eigen locatie of van de gegevens die anoniem door gebruikers zijn gedeeld. Het rapport draagt op vele manieren bij aan je Feed Safety Management System (FSMS), bijvoorbeeld leveranciersbeoordeling, implementatie HACCP-plan.
Aan de hand van de resultaten van de GMP+ Monitoring database beoordeelt GMP+ International de normatieve documenten en doet de noodzakelijke aanpassingen. Zo wordt bijvoorbeeld de indeling van de teeltlanden in het Aflatoxine B1-protocol van de GMP+ BA4 geactualiseerd op basis van de in de GMP+ Monitoring database gedeelde gegevens.
Faryel Raghoebar (Cofco): "Als alle GMP+ gecertificeerde bedrijven hun analyseresultaten uploaden en delen, worden de landen met een hoog risico en de herkomsten correct en sneller beoordeeld. Voor ons is het niet tijdrovend, omdat het laboratorium dat wij gebruiken voor de analyse de resultaten direct en eenvoudig kan uploaden in de GMP+ Monitoring database."
Wil je meer weten over hoe je je gegevens kunt uploaden, anoniem kunt delen in de GMP+ Monitoring database of hoe je de gegevens kunt gebruiken voor je eigen bedrijf, neem dan gerust contact op met GMP+ International voor meer informatie.