De GMP+ Monitoring database past in ons streven naar het optimaliseren en delen van kennis. Daarom evalueren we elk jaar de resultaten van het voorgaande jaar.Voordat we beginnen met de evaluatie van 2019, vragen we u vriendelijk om voor 17 april 2020 de laatste resultaten van 2019 te uploaden naar de GMP+ Monitoring database en deze (anoniem) te delen met de GMP+ Community.
Eind april starten we met de evaluatie, daarom vragen we om de resultaten te delen die gevraagd worden in de GMP+ voorwaarden (zoals monsters met positieve Salmonella resultaten en hun serotypering in het kader van de Salmonella protocollen van GMP+ BA4). De voorwaarden voor het delen van analyseresultaten in de GMP+ Monitoring database vind je in de monitoringprotocollen in GMP+ BA4, GMP+ BA10 en een aantal van onze Country Notes.
Alleen wanneer je de resultaten deelt met de GMP+ Community, kunnen we de resultaten gebruiken om de GMP+ voorwaarden te evalueren.
Hoe meer analyseresultaten er worden gedeeld in de GMP+ Monitoring database, hoe waardevoller de evaluatie van 2019 zal zijn. We nodigen je daarom uit om al de analyses (anoniem) met de GMP+ Community te delen. Immers: hoe meer resultaten worden gedeeld, hoe meer informatie beschikbaar is voor alle GMP+ deelnemers. Deze informatie kun je gebruiken in de HACCP-analyse om het risico te beoordelen.
Alleen bedrijven die produceren en/of verhandelen, hebben een monitoringprogramma en moeten daarom (in bovengenoemde gevallen) hun analyseresultaten delen. Daarom worden dienstverleners zoals transportbedrijven en opslagfaciliteiten niet verzocht om analyseresultaten te delen.
Ondervind je problemen bij het uploaden en/of delen van de analyseresultaten? Je kunt meer informatie vinden in onze GMP+ Monitoring database Handleiding of contact opnemen met GMP+ Helpdesk.